Vorige

Gemeente Aa en Hunze - Beschermde stadsgezichten

Er zijn 2 beschermde stadsgezichten in de gemeente Aa en Hunze. Hieronder leest u de relevante informatie over deze bijzondere plaatsen.

De aanwijzing tot beschermd stadsgezicht leidt er niet automatisch toe dat voor de individuele bebouwing binnen het gebied een juridische bescherming van hetzelfde niveau als bij plaatsing op de gemeentelijke of rijksmonumentenlijst ontstaat. In een beschermd gezicht bevinden zich meestal wel objecten die tot beschermd (rijks/gemeentelijk) monument zijn aangewezen. Panden die niet zijn aangewezen als monument zijn vaak aangewezen als beeldbepalend pand.

Voor bouwen, verbouwen of slopen in een beschermd stads- en dorpsgezicht gelden andere regels dan voor normale bouw– of verbouwplannen in gebieden zonder beschermde aanwijzing. De eisen vanuit de bouwregelgeving voor het bouwen in beschermde gezichten zijn op enkele punten strenger dan bij gebieden zonder aanwijzing.

Dit betekend dat er ook regels verbonden kunnen zijn aan het plaatsen van zonnepanelen of laadpalen in gemeente Aa en Hunze of een van de omliggende plaatsen.

Beschermd stadsgezicht Anloo

Rijksmonument sinds 12-07-1967 met een oppervlakte van 0.06 km2

Beschermd stadsgezicht Annerveenschekanaal/Eexterveenschekanaal

Rijksmonument sinds 12-09-2009 met een oppervlakte van 0.69 km2

Bezoekadres Gemeente Aa en Hunze

Spiekersteeg 1
9461 BH
GIETEN

Postadres

Postbus 93
9460 AB
GIETEN
Telefoonnummer: 0592-267777
Faxnummer: 0592-267799
E-mail: gemeente@aaenhunze.nl
Maak een afspraak