Vorige

Gemeente Borsele - Beschermde stadsgezichten

Er zijn 2 beschermde stadsgezichten in de gemeente Borsele. Hieronder leest u de relevante informatie over deze bijzondere plaatsen.

De aanwijzing tot beschermd stadsgezicht leidt er niet automatisch toe dat voor de individuele bebouwing binnen het gebied een juridische bescherming van hetzelfde niveau als bij plaatsing op de gemeentelijke of rijksmonumentenlijst ontstaat. In een beschermd gezicht bevinden zich meestal wel objecten die tot beschermd (rijks/gemeentelijk) monument zijn aangewezen. Panden die niet zijn aangewezen als monument zijn vaak aangewezen als beeldbepalend pand.

Voor bouwen, verbouwen of slopen in een beschermd stads- en dorpsgezicht gelden andere regels dan voor normale bouw– of verbouwplannen in gebieden zonder beschermde aanwijzing. De eisen vanuit de bouwregelgeving voor het bouwen in beschermde gezichten zijn op enkele punten strenger dan bij gebieden zonder aanwijzing.

Dit betekend dat er ook regels verbonden kunnen zijn aan het plaatsen van zonnepanelen of laadpalen in gemeente Borsele of een van de omliggende plaatsen.

Beschermd stadsgezicht Nisse

Rijksmonument sinds 17-07-1986 met een oppervlakte van 0.12 km2

Beschermd stadsgezicht Borssele

Rijksmonument sinds 12-03-1985 met een oppervlakte van 0.24 km2

Bezoekadres Gemeente Borsele

Stenevate 10
4451 KB
HEINKENSZAND

Postadres

Postbus 1
4450 AA
HEINKENSZAND
Telefoonnummer: 0113-238383
Faxnummer: 0113-561385
E-mail: info@borsele.nl
Maak een afspraak