Vorige

Gemeente Dinkelland - Beschermde stadsgezichten

Er zijn 2 beschermde stadsgezichten in de gemeente Dinkelland. Hieronder leest u de relevante informatie over deze bijzondere plaatsen.

De aanwijzing tot beschermd stadsgezicht leidt er niet automatisch toe dat voor de individuele bebouwing binnen het gebied een juridische bescherming van hetzelfde niveau als bij plaatsing op de gemeentelijke of rijksmonumentenlijst ontstaat. In een beschermd gezicht bevinden zich meestal wel objecten die tot beschermd (rijks/gemeentelijk) monument zijn aangewezen. Panden die niet zijn aangewezen als monument zijn vaak aangewezen als beeldbepalend pand.

Voor bouwen, verbouwen of slopen in een beschermd stads- en dorpsgezicht gelden andere regels dan voor normale bouw– of verbouwplannen in gebieden zonder beschermde aanwijzing. De eisen vanuit de bouwregelgeving voor het bouwen in beschermde gezichten zijn op enkele punten strenger dan bij gebieden zonder aanwijzing.

Dit betekend dat er ook regels verbonden kunnen zijn aan het plaatsen van zonnepanelen of laadpalen in gemeente Dinkelland of een van de omliggende plaatsen.

Beschermd stadsgezicht Het Stift Weerselo

Rijksmonument sinds 19-04-1973 met een oppervlakte van 0.15 km2

Beschermd stadsgezicht Ootmarsum

Rijksmonument sinds 13-05-1996 met een oppervlakte van 0.08 km2

Bezoekadres Gemeente Dinkelland

Nicolaasplein 5
7591 MA
DENEKAMP

Postadres

Postbus 11
7590 AA
DENEKAMP
Telefoonnummer: 0541-854100
Faxnummer: 0541-854320
E-mail: info@dinkelland.nl
Maak een afspraak