Vorige

Gemeente Edam-Volendam - Alles over afval

Afvalwijzer

Iedere week wordt uw huishoudelijk afval opgehaald. Ieder huishouden heeft containers om het afval te scheiden. Wanneer u welke container aan de straat kunt zetten, vindt u in de afvalwijzer.

Wanneer wordt het afval ingezameld in de gemeente Edam-Volendam?:

Inzamelkalender - Afval & Milieu - Portal home - Gemeente Edam-Volendam

https://www.edam-volendam.nl/portal-home/inzamelkalender_43466/

Afvalstoffenheffing

De kosten voor de afvalinzameling en afvalverwerking in de gemeente Edam-Volendam worden gedekt uit de afvalstoffenheffing. Bij toepassing van het solidariteitsprincipe wordt het totaal van de inzamel- en verwerkingskosten gedeeld door het aantal huishoudens in een gemeente en betaalt elk huishouden hetzelfde bedrag.

Diftar is voortgekomen uit vraagtekens die in de politiek werden gezet bij dit solidariteitsbeginsel. De heffing volgens het diftarsysteem wordt voor een deel berekend volgens het het principe 'de vervuiler betaalt'. Bij diftar wordt, net als bijvoorbeeld bij elektriciteit en drinkwater, afgerekend op basis van een vastrecht en het werkelijke gebruik van een huishouden.

Meer informatie over de afvalstoffenheffing in Edam-Volendam leest u op onderstaande link:

Afvalstoffenheffing - Online uw zaken regelen, contact en openingstijden - Afspraak maken, online zaken doen, contact & openingstijden - Portal home - Gemeente Edam-Volendam

https://www.edam-volendam.nl/portal-home/online-uw-zaken-regelen-contact-en-openingstijden_43049/product/afvalstoffenheffing_599.html

Bezoekadres Gemeente Edam-Volendam

Burg van der Knoopdreef 1
1132 KN
VOLENDAM

Postadres

Postbus 180
1130 AD
VOLENDAM
Telefoonnummer: 0299-398398
Faxnummer: 0299-368024
E-mail: info@edam-volendam.nl
Maak een afspraak