Vorige

Gemeente Goeree-Overflakkee - Beschermde stadsgezichten

Er zijn 2 beschermde stadsgezichten in de gemeente Goeree-Overflakkee. Hieronder leest u de relevante informatie over deze bijzondere plaatsen.

De aanwijzing tot beschermd stadsgezicht leidt er niet automatisch toe dat voor de individuele bebouwing binnen het gebied een juridische bescherming van hetzelfde niveau als bij plaatsing op de gemeentelijke of rijksmonumentenlijst ontstaat. In een beschermd gezicht bevinden zich meestal wel objecten die tot beschermd (rijks/gemeentelijk) monument zijn aangewezen. Panden die niet zijn aangewezen als monument zijn vaak aangewezen als beeldbepalend pand.

Voor bouwen, verbouwen of slopen in een beschermd stads- en dorpsgezicht gelden andere regels dan voor normale bouw– of verbouwplannen in gebieden zonder beschermde aanwijzing. De eisen vanuit de bouwregelgeving voor het bouwen in beschermde gezichten zijn op enkele punten strenger dan bij gebieden zonder aanwijzing.

Dit betekend dat er ook regels verbonden kunnen zijn aan het plaatsen van zonnepanelen of laadpalen in gemeente Goeree-Overflakkee of een van de omliggende plaatsen.

Beschermd stadsgezicht Goedereede

Rijksmonument sinds 27-11-1972 met een oppervlakte van 0.13 km2

Beschermd stadsgezicht Middelharnis / Sommelsdijk

Rijksmonument sinds 09-05-2000 met een oppervlakte van 0.58 km2

Bezoekadres Gemeente Goeree-Overflakkee

Koningin Julianaweg 45
3241 XB
MIDDELHARNIS

Postadres

Postbus 1
3240 AA
MIDDELHARNIS
Telefoonnummer: 0187-475555
Faxnummer: 0187-475547
E-mail: info@goeree-overflakkee.nl
Maak een afspraak