Vorige

Subsidie op energiebesparing gemeente Grave

Wilt u een woning in de gemeente Grave verduurzamen? Sinds 1 januari 2022 zijn er weer verschillende manieren om energie te besparen afhankelijk van uw situatie. Voor woningeigenaren is er bijvoorbeeld de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Hiermee vraagt u subsidie aan voor bijvoorbeeld isolatiemaatregelen of een warmtepomp. Voor verhuurders, woningcorporaties en VvE’s zijn er andere mogelijkheden.

Isolatie subsidie koopwoningen in Grave

Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u een vergoeding aanvragen voor isolatiemaatregelen zoals:

  • spouwmuurisolatie
  • dakisolatie
  • dubbelglas, HR glas en triple glas
  • vloerisolatie

De ISDE subsidie geldt ook in Grave alleen bij 2 of meer maatregelen. Of bij een grote aanpassing zoals:

  • een nieuwe warmtepomp
  • een nieuwe zonneboiler
  • of aansluiting op een warmtenet.

Bekijk alle voorwaarden per isolatiemaatregel. En bereken hoeveel kosten u vergoed kan krijgen uit de subsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). Als u vragen heeft over ISDE, kunt u contact opnemen met RVO.

Subsidie isolatie appartementen voor VvE

Verenigingen van Eigenaren (VvE's) in in Grave kunnen ook een aanvraag indienen voor de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). De VvE kan deze subsidie gebruiken voor:

  • energieadvies
  • procesbegeleiding of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP)
  • energiebesparende maatregelen in het gebouw en de appartementen.

Energiebespaarlening (Nationaal Warmtefonds)

Met de Energiebespaarlening kunt u boetevrij en tegen een lage rente geld lenen voor energiebesparende investeringen. Kun je financiële ondersteuning gebruiken bij jouw verduurzaming? Zet samen met ons de eerste stap. De overheid als financier en u als slimme investeerder. Zo kunt u snel beginnen met besparen, vergroot u direct jouw wooncomfort en draagt u positief bij aan de energietransitie.

Voor VvE's in Grave is er de VvE Energiebespaarlening.

U leest meer informatie over energiesubsidies en leningen op de website van Milieu Centraal.

Energietoeslag voor wanneer u het niet meer kunt bolwerken

Het wetsvoorstel Eenmalige energietoeslag lage inkomens is op 12 juli 2022 aangenomen door de Eerste Kamer. De energietoeslag is een vorm van categoriale bijzondere bijstand. Gemeente Aa en Hunze heeft de beleidsvrijheid om te bepalen hoe zij de energietoeslag precies vormgeeft. De energietoeslag is een noodmaatregel om de hoge energietarieven te compenseren.