Vorige

Gemeente Leeuwarderadeel - Alles over afval

Afvalwijzer

Iedere week wordt uw huishoudelijk afval opgehaald. Ieder huishouden heeft containers om het afval te scheiden. Wanneer u welke container aan de straat kunt zetten, vindt u in de afvalwijzer.

Wanneer wordt het afval ingezameld in de gemeente Leeuwarderadeel?:

Gemeente Leeuwarden |

https://www.leeuwarderadeel.nl/afval/afvalkalender.html

Afvalstoffenheffing

De kosten voor de afvalinzameling en afvalverwerking in de gemeente Leeuwarderadeel worden gedekt uit de afvalstoffenheffing. Bij toepassing van het solidariteitsprincipe wordt het totaal van de inzamel- en verwerkingskosten gedeeld door het aantal huishoudens in een gemeente en betaalt elk huishouden hetzelfde bedrag.

Diftar is voortgekomen uit vraagtekens die in de politiek werden gezet bij dit solidariteitsbeginsel. De heffing volgens het diftarsysteem wordt voor een deel berekend volgens het het principe 'de vervuiler betaalt'. Bij diftar wordt, net als bijvoorbeeld bij elektriciteit en drinkwater, afgerekend op basis van een vastrecht en het werkelijke gebruik van een huishouden.

Meer informatie over de afvalstoffenheffing in Leeuwarderadeel leest u op onderstaande link:

Gemeente Leeuwarden |

https://www.leeuwarderadeel.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archive/2017/02/article/afdeling-belastingen-leeuwarderadeel-werkt-samen-met-leeuwarden-14326.html

Bezoekadres Gemeente Leeuwarderadeel

Ljipstrjitte 1
9051 AR
STIENS

Postadres

Postbus 24
9050 AA
STIENS
Telefoonnummer: 058-2576666
Faxnummer: 058-2574040
E-mail: info@leeuwarderadeel.nl
Maak een afspraak