Vorige

Gemeente Midden-Delfland - Beschermde stadsgezichten

Er zijn 2 beschermde stadsgezichten in de gemeente Midden-Delfland. Hieronder leest u de relevante informatie over deze bijzondere plaatsen.

De aanwijzing tot beschermd stadsgezicht leidt er niet automatisch toe dat voor de individuele bebouwing binnen het gebied een juridische bescherming van hetzelfde niveau als bij plaatsing op de gemeentelijke of rijksmonumentenlijst ontstaat. In een beschermd gezicht bevinden zich meestal wel objecten die tot beschermd (rijks/gemeentelijk) monument zijn aangewezen. Panden die niet zijn aangewezen als monument zijn vaak aangewezen als beeldbepalend pand.

Voor bouwen, verbouwen of slopen in een beschermd stads- en dorpsgezicht gelden andere regels dan voor normale bouw– of verbouwplannen in gebieden zonder beschermde aanwijzing. De eisen vanuit de bouwregelgeving voor het bouwen in beschermde gezichten zijn op enkele punten strenger dan bij gebieden zonder aanwijzing.

Dit betekend dat er ook regels verbonden kunnen zijn aan het plaatsen van zonnepanelen of laadpalen in gemeente Midden-Delfland of een van de omliggende plaatsen.

Beschermd stadsgezicht Maasland

Rijksmonument sinds 15-06-1970 met een oppervlakte van 0.04 km2

Beschermd stadsgezicht 't Woudt

Rijksmonument sinds 24-07-1970 met een oppervlakte van 0.2 km2

Bezoekadres Gemeente Midden-Delfland

Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX
SCHIPLUIDEN

Postadres

Postbus 1
2636 ZG
SCHIPLUIDEN
Telefoonnummer: 015-3804111
Faxnummer: 015-3809992
E-mail: gemeente@middendelfland.nl
Maak een afspraak