Vorige

Gemeente Nunspeet - Alles over afval

Afvalwijzer

Iedere week wordt uw huishoudelijk afval opgehaald. Ieder huishouden heeft containers om het afval te scheiden. Wanneer u welke container aan de straat kunt zetten, vindt u in de afvalwijzer.

Wanneer wordt het afval ingezameld in de gemeente Nunspeet?:

Afval, huishoudelijk afval - Overzicht van alle gemeentelijke producten en diensten - Inwoner - Gemeente Nunspeet

https://www.nunspeet.nl/inwoner/overzicht-van-alle-gemeentelijke-producten-en-diensten_44021/product/afval-huishoudelijk-afval_17.html

Afvalstoffenheffing

De kosten voor de afvalinzameling en afvalverwerking in de gemeente Nunspeet worden gedekt uit de afvalstoffenheffing. Bij toepassing van het solidariteitsprincipe wordt het totaal van de inzamel- en verwerkingskosten gedeeld door het aantal huishoudens in een gemeente en betaalt elk huishouden hetzelfde bedrag.

Diftar is voortgekomen uit vraagtekens die in de politiek werden gezet bij dit solidariteitsbeginsel. De heffing volgens het diftarsysteem wordt voor een deel berekend volgens het het principe 'de vervuiler betaalt'. Bij diftar wordt, net als bijvoorbeeld bij elektriciteit en drinkwater, afgerekend op basis van een vastrecht en het werkelijke gebruik van een huishouden.

Meer informatie over de afvalstoffenheffing in Nunspeet leest u op onderstaande link:

Afvalstoffenheffing - Overzicht van alle gemeentelijke producten en diensten - Inwoner - Gemeente Nunspeet

https://www.nunspeet.nl/inwoner/overzicht-van-alle-gemeentelijke-producten-en-diensten_44021/product/afvalstoffenheffing_27.html

Bezoekadres Gemeente Nunspeet

Markt 1
8071 GJ
NUNSPEET

Postadres

Postbus 79
8070 AB
NUNSPEET
Telefoonnummer: 0341-259911
Faxnummer: 0341-260048
E-mail: gemeente@nunspeet.nl
Maak een afspraak