Vorige

Gemeente Sliedrecht - Alles over afval

Afvalwijzer

Iedere week wordt uw huishoudelijk afval opgehaald. Ieder huishouden heeft containers om het afval te scheiden. Wanneer u welke container aan de straat kunt zetten, vindt u in de afvalwijzer.

Wanneer wordt het afval ingezameld in de gemeente Sliedrecht?:

Afvalkalender | Gemeente Sliedrecht

https://sliedrecht.afvalinfo.nl/

Afvalstoffenheffing

De kosten voor de afvalinzameling en afvalverwerking in de gemeente Sliedrecht worden gedekt uit de afvalstoffenheffing. Bij toepassing van het solidariteitsprincipe wordt het totaal van de inzamel- en verwerkingskosten gedeeld door het aantal huishoudens in een gemeente en betaalt elk huishouden hetzelfde bedrag.

Diftar is voortgekomen uit vraagtekens die in de politiek werden gezet bij dit solidariteitsbeginsel. De heffing volgens het diftarsysteem wordt voor een deel berekend volgens het het principe 'de vervuiler betaalt'. Bij diftar wordt, net als bijvoorbeeld bij elektriciteit en drinkwater, afgerekend op basis van een vastrecht en het werkelijke gebruik van een huishouden.

Meer informatie over de afvalstoffenheffing in Sliedrecht leest u op onderstaande link:

Afvalkalender | Gemeente Sliedrecht

https://www.sliedrecht.nl/sliedrecht/sliedrecht/digitaal-loket%3Fwaxtrapp%3DntconoCsHepOdmOrKeCjBgC%26remote%3D/idad/!mozEgemAntwoord.productPagina%253FF_PAGINA%3D1631

Bezoekadres Gemeente Sliedrecht

Industrieweg 11
3361 HJ
SLIEDRECHT

Postadres

Postbus 16
3360 AA
SLIEDRECHT
Telefoonnummer: 0184-495900
Faxnummer: 0184-412769
E-mail: gemeente@sliedrecht.nl
Maak een afspraak