Vorige

Gemeente Aalten - Beschermde stadsgezichten

Er zijn 2 beschermde stadsgezichten in de gemeente Aalten. Hieronder leest u de relevante informatie over deze bijzondere plaatsen.

De aanwijzing tot beschermd stadsgezicht leidt er niet automatisch toe dat voor de individuele bebouwing binnen het gebied een juridische bescherming van hetzelfde niveau als bij plaatsing op de gemeentelijke of rijksmonumentenlijst ontstaat. In een beschermd gezicht bevinden zich meestal wel objecten die tot beschermd (rijks/gemeentelijk) monument zijn aangewezen. Panden die niet zijn aangewezen als monument zijn vaak aangewezen als beeldbepalend pand.

Voor bouwen, verbouwen of slopen in een beschermd stads- en dorpsgezicht gelden andere regels dan voor normale bouw– of verbouwplannen in gebieden zonder beschermde aanwijzing. De eisen vanuit de bouwregelgeving voor het bouwen in beschermde gezichten zijn op enkele punten strenger dan bij gebieden zonder aanwijzing.

Dit betekend dat er ook regels verbonden kunnen zijn aan het plaatsen van zonnepanelen of laadpalen in gemeente Aalten of een van de omliggende plaatsen.

Beschermd stadsgezicht Bredevoort

Rijksmonument sinds 12-12-1985 met een oppervlakte van 0.15 km2

Beschermd stadsgezicht Aalten

Rijksmonument sinds 12-05-1966 met een oppervlakte van 0.01 km2

Bezoekadres Gemeente Aalten

Hofstraat 8
7121 DM
AALTEN

Postadres

Postbus 119
7120 AC
AALTEN
Telefoonnummer: 0543-493333
Faxnummer: 0543-475455
E-mail: gemeente@aalten.nl
Maak een afspraak