Vorige

Gemeente Beesel - Beschermde stadsgezichten

De gemeente Beesel heeft 1 beschermd stadsgezicht. Hieronder leest u de relevante informatie over deze bijzondere plaats.

De aanwijzing tot beschermd stadsgezicht leidt er niet automatisch toe dat voor de individuele bebouwing binnen het gebied een juridische bescherming van hetzelfde niveau als bij plaatsing op de gemeentelijke of rijksmonumentenlijst ontstaat. In een beschermd gezicht bevinden zich meestal wel objecten die tot beschermd (rijks/gemeentelijk) monument zijn aangewezen. Panden die niet zijn aangewezen als monument zijn vaak aangewezen als beeldbepalend pand.

Voor bouwen, verbouwen of slopen in een beschermd stads- en dorpsgezicht gelden andere regels dan voor normale bouw– of verbouwplannen in gebieden zonder beschermde aanwijzing. De eisen vanuit de bouwregelgeving voor het bouwen in beschermde gezichten zijn op enkele punten strenger dan bij gebieden zonder aanwijzing.

Dit betekend dat er ook regels verbonden kunnen zijn aan het plaatsen van zonnepanelen of laadpalen in gemeente Beesel of een van de omliggende plaatsen.

Beschermd stadsgezicht Ronkenstein

Rijksmonument sinds 28-03-1997 met een oppervlakte van 0.21 km2

Bezoekadres Gemeente Beesel

Raadhuisplein 1
5953 AL
REUVER

Postadres

Postbus 4750
5953 ZK
REUVER
Telefoonnummer: 077-4749292
Faxnummer: 077-4745888
E-mail: info@beesel.nl
Maak een afspraak