Vorige

Gemeente Breda - Beschermde stadsgezichten

Er zijn 2 beschermde stadsgezichten in de gemeente Breda. Hieronder leest u de relevante informatie over deze bijzondere plaatsen.

De aanwijzing tot beschermd stadsgezicht leidt er niet automatisch toe dat voor de individuele bebouwing binnen het gebied een juridische bescherming van hetzelfde niveau als bij plaatsing op de gemeentelijke of rijksmonumentenlijst ontstaat. In een beschermd gezicht bevinden zich meestal wel objecten die tot beschermd (rijks/gemeentelijk) monument zijn aangewezen. Panden die niet zijn aangewezen als monument zijn vaak aangewezen als beeldbepalend pand.

Voor bouwen, verbouwen of slopen in een beschermd stads- en dorpsgezicht gelden andere regels dan voor normale bouw– of verbouwplannen in gebieden zonder beschermde aanwijzing. De eisen vanuit de bouwregelgeving voor het bouwen in beschermde gezichten zijn op enkele punten strenger dan bij gebieden zonder aanwijzing.

Dit betekend dat er ook regels verbonden kunnen zijn aan het plaatsen van zonnepanelen of laadpalen in gemeente Breda of een van de omliggende plaatsen.

Beschermd stadsgezicht Ginneken

Rijksmonument sinds 27-09-1991 met een oppervlakte van 0.38 km2

Beschermd stadsgezicht Breda

Rijksmonument sinds 07-09-1967 met een oppervlakte van 0.21 km2

Bezoekadres Gemeente Breda

Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ
BREDA

Postadres

Postbus 90156
4800 RH
BREDA
Telefoonnummer: 076-5293000
Faxnummer: 076-5293240
E-mail: gemeentebreda@breda.nl
Maak een afspraak