Vorige

Gemeente Krimpen aan den IJssel - Alles over afval

Afvalwijzer

Iedere week wordt uw huishoudelijk afval opgehaald. Ieder huishouden heeft containers om het afval te scheiden. Wanneer u welke container aan de straat kunt zetten, vindt u in de afvalwijzer.

Wanneer wordt het afval ingezameld in de gemeente Krimpen aan den IJssel?:

Afvalkalender

https://www.krimpenaandenijssel.nl/Afval-Afvalkalender

Afvalstoffenheffing

De kosten voor de afvalinzameling en afvalverwerking in de gemeente Krimpen aan den IJssel worden gedekt uit de afvalstoffenheffing. Bij toepassing van het solidariteitsprincipe wordt het totaal van de inzamel- en verwerkingskosten gedeeld door het aantal huishoudens in een gemeente en betaalt elk huishouden hetzelfde bedrag.

Diftar is voortgekomen uit vraagtekens die in de politiek werden gezet bij dit solidariteitsbeginsel. De heffing volgens het diftarsysteem wordt voor een deel berekend volgens het het principe 'de vervuiler betaalt'. Bij diftar wordt, net als bijvoorbeeld bij elektriciteit en drinkwater, afgerekend op basis van een vastrecht en het werkelijke gebruik van een huishouden.

Meer informatie over de afvalstoffenheffing in Krimpen aan den IJssel leest u op onderstaande link:

Afvalkalender

https://www.krimpenaandenijssel.nl/KRY/(430642)-PDC/PDC-Formulieren/(430642)-PDC-PDC-Formulieren-Extern/Belastingen-flyer.pdf

Bezoekadres Gemeente Krimpen aan den IJssel

Raadhuisplein 2
2922 AD
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL

Postadres

Postbus 200
2920 AE
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
Telefoonnummer: 0180-540655
Faxnummer: 0180-516040
E-mail: gemeente@krimpenaandenijssel.nl
Maak een afspraak