Vorige

Gemeente Venlo - Beschermde stadsgezichten

De gemeente Venlo heeft 1 beschermd stadsgezicht. Hieronder leest u de relevante informatie over deze bijzondere plaats.

De aanwijzing tot beschermd stadsgezicht leidt er niet automatisch toe dat voor de individuele bebouwing binnen het gebied een juridische bescherming van hetzelfde niveau als bij plaatsing op de gemeentelijke of rijksmonumentenlijst ontstaat. In een beschermd gezicht bevinden zich meestal wel objecten die tot beschermd (rijks/gemeentelijk) monument zijn aangewezen. Panden die niet zijn aangewezen als monument zijn vaak aangewezen als beeldbepalend pand.

Voor bouwen, verbouwen of slopen in een beschermd stads- en dorpsgezicht gelden andere regels dan voor normale bouw– of verbouwplannen in gebieden zonder beschermde aanwijzing. De eisen vanuit de bouwregelgeving voor het bouwen in beschermde gezichten zijn op enkele punten strenger dan bij gebieden zonder aanwijzing.

Dit betekend dat er ook regels verbonden kunnen zijn aan het plaatsen van zonnepanelen of laadpalen in gemeente Venlo of een van de omliggende plaatsen.

Beschermd stadsgezicht Steyl

Rijksmonument sinds 16-06-2008 met een oppervlakte van 1.15 km2

Bezoekadres Gemeente Venlo

Hanzeplaats 1
5912 AT
VENLO

Postadres

Postbus 3434
5902 RK
VENLO
Telefoonnummer: 077-3596666
Faxnummer: 077-3596766
E-mail: info@venlo.nl
Maak een afspraak