Vorige

Gemeente Neerijnen - Beschermde stadsgezichten

Er zijn 2 beschermde stadsgezichten in de gemeente Neerijnen. Hieronder leest u de relevante informatie over deze bijzondere plaatsen.

De aanwijzing tot beschermd stadsgezicht leidt er niet automatisch toe dat voor de individuele bebouwing binnen het gebied een juridische bescherming van hetzelfde niveau als bij plaatsing op de gemeentelijke of rijksmonumentenlijst ontstaat. In een beschermd gezicht bevinden zich meestal wel objecten die tot beschermd (rijks/gemeentelijk) monument zijn aangewezen. Panden die niet zijn aangewezen als monument zijn vaak aangewezen als beeldbepalend pand.

Voor bouwen, verbouwen of slopen in een beschermd stads- en dorpsgezicht gelden andere regels dan voor normale bouw– of verbouwplannen in gebieden zonder beschermde aanwijzing. De eisen vanuit de bouwregelgeving voor het bouwen in beschermde gezichten zijn op enkele punten strenger dan bij gebieden zonder aanwijzing.

Dit betekend dat er ook regels verbonden kunnen zijn aan het plaatsen van zonnepanelen of laadpalen in gemeente Neerijnen of een van de omliggende plaatsen.

Beschermd stadsgezicht Neerijnen / Waardenburg

Rijksmonument sinds 14-09-1993 met een oppervlakte van 1.51 km2

Beschermd stadsgezicht Hellouw

Gewaardeerd, niet beschermd sinds 14-09-1993 met een oppervlakte van 0.2 km2

Bezoekadres Gemeente Neerijnen

Van Pallandtweg 11
4182 CA
NEERIJNEN

Postadres

Postbus 30
4180 BA
WAARDENBURG
Telefoonnummer: 0418-656565
Faxnummer: 0418-656566
E-mail: gemeente@neerijnen.nl
Maak een afspraak